maandag, 20. januari 2020 - 16:41 Update: 20-01-2020 16:46

Drie nieuwe aanhoudingen voor steekpartij 's-Gravenzande

cellen-deuren-gevang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
's-Gravenzande

De politie heeft nog drie aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de steekpartij in 's-Gravenzande vorige week donderdag 16 januari. 'Het gaat om drie jongens', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Meisjes weer vrij

Twee meisjes die eerder werden aangehouden zijn weer op vrije voeten, één van hen blijft wel verdachte. Van twee van de vier jongens heeft de rechter-commissaris inmiddels de aanhouding getoetst en rechtmatig bevonden.

Ruzie in Oranjepark

Donderdagavond werd een 16-jarige jongen gestoken bij een ruzie in het Oranjepark in 's-Gravenzande. Hij werd door meerdere jongens belaagd. Een 16-jarige jongen uit Honselersdijk kon kort erna worden opgepakt, hij zit nog vast.

14, 15 en 16 jaar

Zaterdag kon de politie nog een 15-jarige jongen uit 's-Gravenzande aanhouden. En maandagochtend zijn een 16-jarige jongen uit Poeldijk en een 14-jarige jongen uit Honselersdijk aangehouden.

Rechtmatige aanhoudingen

Het Openbaar Ministerie heeft nog geen verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Wel heeft de rechter-commissaris maandag geoordeeld dat de jongens die sinds donderdag en zaterdag vast zitten rechtmatig zijn aangehouden. De officier van justitie beslist later of zij worden voorgeleid voor een inbewaringstelling van 14 dagen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: