zondag, 15. maart 2020 - 10:00 Update: 15-03-2020 10:04

Arrestant (40) overleden in cellencomplex Zwolle

cellen-deuren-gevang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

In het cellencomplex van de politie in Zwolle is zaterdag sen 40-jarige man uit Zwolle overleden nadat hij was ingesloten. Dit meldt de politie zondag.

Supermarkt

Zaterdagmiddag kreeg de politie rond 17.30 uur een melding dat een man in een supermarkt in Zwolle aan de Hogenkampsweg mensen zou lastig vallen. Personeel van de supermarkt zette de man buiten de deur, waar hij verder ging met het lastigvallen van mensen. Zo zou hij onder andere iemand uit een auto hebben geprobeerd te trekken. 

Onwel

De politie heeft de man aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich waarna hij onwel werd. De ambulance was snel ter plaatse om de man te controleren. Na onderzoek bleek dat de man overgebracht kon worden naar het cellencomplex in Zwolle waar hij werd ingesloten. Kort daarna werd de verdachte weer onwel. De man is ondanks een poging om hem te reanimeren overleden. 

Onderzoek door de rijksrecherche

De rijksrecherche is een onderzoek gestart. Dit is gebruikelijk wanneer een arrestant overlijdt. Zolang dat onderzoek loopt worden er verder geen mededelingen gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: