zondag, 5. april 2020 - 12:43

Coronafeestje beëindigd in kleedkamer sportpark

Coronafeestje
Foto: Politie
Middelburg

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een coronafeestje beëindigd op Sportpark Veerse Poort in Middelburg. In één van de kleedkamers bevond zich een aantal jongens dat een feestje hield. Alle jongens, elf in totaal, zullen een passende straf krijgen in overleg met het Openbaar Ministerie.

Tijdens hun surveillance zagen agenten een aantal fietsen staan op het sportpark. De politiemedewerkers namen poolshoogte. In verband met de afgekondigde noodverordening vanwege de verspreiding van het coronavirus is het verboden om samen te scholen en dient men afstand te houden van elkaar.

Uit een van de kleedkamers hoorden agenten luide muziek en harde stemmen. De deelnemers aan het feestje zongen o.a. over “quarantaine, quarantaine”, dus het had er alle schijn van dat zij op de hoogte waren van de huidige situatie en de geldende maatregelen. De agenten klopten op de deur van het kleedlokaal en maakten duidelijk wie er voor de deur stond. Meteen ging de muziek uit en verstomden de stemmen. Het bevel werd gegeven om de deur te openen, maar dat bevel werd genegeerd. Ook na meerdere malen vorderen bleef de deur dicht. Een sleutelhouder werd gebeld en uiteindelijk hebben de agenten de deur kunnen openen.

In de kleedkamer bevond zich een elftal jongens tussen de 17 en de 20 jaar oud, afkomstig uit Middelburg. Hen wordt o.a. verweten dat zij willens en wetens de geldende noodverordening hebben overtreden en daarmee dus willens en wetens een risico voor de gezondheid van zichzelf en anderen hebben genomen. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie. Een Officier van Justitie zal bepalen welke sanctie passend is voor dit gedrag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: