zondag, 5. april 2020 - 12:51

Dode bij steekpartij in Eindhoven

agenten-donker-verlichting
Eindhoven

Een 28-jarige vrouw is zaterdagavond rond 23.00 uur aangehouden in een woning in Eindhoven. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident op de Tellegenstraat waarbij een man om het leven kwam.

Rond 21.30 uur op zaterdagavond 4 april, kwam bij de politie een melding binnen dat er een steekincident was geweest op de galerij van een flatgebouw aan de Tellegenstraat. Daarbij was een 31-jarige bewoner ernstig gewond geraakt. Ondanks dat er ter plaatse werd gereanimeerd en de traumaheli ook is geland, overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Onderzoek

Door de politie werd direct een groot onderzoek opgestart. De technische recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht in en om de woning en er is een buurtonderzoek gehouden. Uiteraard werden ook diverse getuigen gehoord. Daaruit kwam naar voren dat het slachtoffer op de galerij ruzie had gehad met een man en een vrouw. Dat leidde uiteindelijk tot het steekincident. We houden er op dit moment rekening mee dat de aanleiding in de relationele sfeer ligt.

Oproep aan verdachte

Na verder onderzoek kon zaterdagavond om 23.00 uur de 28-jarige vrouw worden aangehouden. Naar de tweede verdachte wordt op dit moment nog gezocht. Zijn identiteit is bij de politie bekend. We doen dan ook een klemmende oproep aan hem om zichzelf te melden op het politiebureau. De vrouw is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Aanhoudingen Boschdijk

In de loop van de nacht kwam in het onderzoek ook een voertuig met twee mannen in beeld. Op dat moment gingen collega’s er vanuit dat één van hen mogelijk de verdachte van het steekincident was. Op de Boschdijk is deze auto een stopteken gegeven en zijn de mannen volgens de procedure uit de auto gepraat. Collega’s hadden daarbij uit voorzorg hun vuurwapen getrokken. Niemand raakte gewond. Op het bureau bleek geen van de mannen de verdachte van het steekincident te zijn. Het tweetal is met excuses weer heengezonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: