maandag, 6. april 2020 - 14:57 Update: 06-04-2020 15:01

Man (26) neergeschoten in Den Haag

schiet-onderzoek-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Zondagmiddag is in Den haag een 26-jarige Hagenaar gewond geraakt nadat hij werd beschoten door een bijrijder die achterop een motor zat. Dit meldt de politie maandag.

Auto geparkeerd

'Rond 17.30 uur parkeerde het slachtoffer zijn auto op het Zonneoord in Den Haag, toen plotseling een man van een motor afstapte en op hem begon te schieten', aldus de politie. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. De schutter vertrok daarna met een andere man op de motor. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Mannen op motor aangehouden

Gewaarschuwde agenten konden enige tijd later na een achtervolging twee mannen op een motor aanhouden op de Wippolderlaan in Wateringen. Omdat de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich zouden dragen, benaderden agenten hen bij de aanhouding met getrokken vuurwapens. Na onderzoek bleek dat de mannen niets met het schietincident te maken hadden en zijn later op de avond in vrijheid gesteld. 

Forensisch onderzoek

Tactisch en forensisch rechercheurs deden aan het begin van de avond uitgebreid onderzoek op het Zonneoord en op de Arckelweg in Poeldijk. Op de laatste locatie trof de politie in het water een tas en twee motorjassen aan. Onderzocht wordt of deze spullen in verband staan met het schietincident.

Signalement verdachten

Beide verdachten waren in het zwart gekleed, droegen een gesloten helm en hebben een licht getinte huiskleur. De schutter/bijrijder (circa 20 jaar oud) is wat kleiner (1.70 meter) dan de bestuurder van de motor (1.90 meter). De bestuurder is circa 25 jaar oud. De recherche komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben tijdens het schietincident of op de Arckelweg in Poeldijk. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):