woensdag, 6. mei 2020 - 14:44 Update: 06-05-2020 16:41

Door politie achtervolgde auto crasht en rijdt woonkamer binnen

zwaailicht-agenten-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bergentheim

In de nacht van dinsdag op woensdag is in het Overijsselse Bergentheim een auto met hoge snelheid een woning binnengereden en op zijn kop in de woonkamer terechtgekomen. Dit meldt de politie woensdag.

Bewoners gewond

Op het moment van de crash waren de bewoners, een 56- jarige man en een 53- jarige vrouw aanwezig in de woning. De bewoners zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, een 51- jarige man uit Hardenberg, wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en hij wordt gehoord zodra dit mogelijk is. 

Macht over stuur verloren

Rond 23.15 uur verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en eindigde in de woonkamer van de woning op de Van Roijensweg (N343). Aan de aanrijding ging een politieachtervolging vooraf die begon in Twente. Een bestuurder reed in de omgeving van Vroomshoop en was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. 

Stopteken genegeerd

Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar dit stopteken werd genegeerd. De bestuurder vervolgde zijn weg en werd vervolgens door collega’s van het politiedistrict IJsselland, in de omgeving van Hardenberg, ook achtervolgd. De automobilist reed met hoge snelheid op de Van Roijensweg en verloor de macht over het stuur, waardoor de auto met een flinke klap tegen de gevel van de woning aanreed en vervolgens op zijn kop in de woonkamer tot stilstand kwam. De auto vloog in brand maar deze kon snel geblust worden door de brandweer.

Nader onderzoek

De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij behandeld wordt aan zijn verwondingen. Nader onderzoek moet duidelijk maken waarom hij zo hard reed en of er mogelijk sprake was van alcohol of drugs. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: