woensdag, 6. mei 2020 - 20:14

FIOD houdt twee mannen aan voor oplichting met mondkapjes

mondkapje-virus
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Den Haag

De FIOD heeft woensdag 6 mei en 51-jarige man uit Schiedam en een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting bij de verkoop van mondkapjes. De mannen deden zich vermoedelijk voor als leverancier van deze beschermingsmiddelen. Klanten betaalden voor hun bestelling maar kregen niets geleverd en zijn zo opgelicht voor circa 80.000 euro.

De FIOD doorzocht de woning van beide verdachten. Hierbij is beslag gelegd op bankrekeningen, telefoons, digitale administratie en documenten.

Klanten die een bestelling hadden gedaan, hebben geld overgemaakt op een rekeningnummer van een BV van een van de verdachten. Het geld is voor meer dan de helft cash opgenomen. Het resterende deel is bevroren door de bank.

De aangehouden mannen worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. Misbruik maken van de coronacrisis is maatschappelijk onacceptabel. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: