vrijdag, 15. mei 2020 - 16:26 Update: 15-05-2020 17:54

Politie zet TGO op 'hoos' aan Rotterdamse schietpartijen

Foto van politie onderzoek schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Naar aanleiding van 4 recente schietincidenten in de afgelopen week in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost laat de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek doen. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Mogelijk verband en achtergronden

'Het onderzoek richt zich op het verband en de achtergronden van een aantal recente schietpartijen van afgelopen week. Op 7 mei was het raak op de Potgietersstraat, waarna in amper een week tijd nog een winkel op de Mathenesserdijk, een pand op de Frits Ruysstraat  en woningen op de van Galenstraat en Jagthuisstraat werden beschoten', aldus de politie. Bij alle incidenten vielen geen slachtoffers.

Buurtonderzoeken en camerbeelden

De recherche is de afgelopen dagen druk geweest met buurtonderzoeken, het spreken van getuigen en het bekijken van camerabeelden. Zo zijn er gisteren zijn er in de omgeving van de Mathenesserdijk verschillende stoepborden geplaatst. Tips die vanuit de wijk of op andere manieren bij de politie binnenkomen worden allemaal uitgelopen.

Zorgelijk

'We maken ons zorgen over dit fenomeen en geven vol gas om te zorgen dat het stopt. We moeten vol aan de bak om de oplopende reeks schietincidenten te stoppen en de verantwoordelijken te pakken. Dat kunnen we niet alleen, alle hulp van het publiek is welkom. Er zijn vele manieren om met de politie in contact te komen en informatie te delen', aldus eenheidschef Fred Westerbeke.

Informatie

Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen, laat het de politie weten via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: