dinsdag, 26. mei 2020 - 15:16 Update: 26-05-2020 16:12

Politie stuit op 2,4 miljoen euro cash in Amsterdamse woning

stapeltjes-bankbiljetten
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

Afgelopen vrijdagavond is de politie op 2,4 miljoen euro cash geld gestuit in een Amsterdamse woning. Dit meldt de politie dinsdag.

Aanhouding 

'Een 29-jarige man uit Amsterdam werd vrijdagavond aangehouden in een auto op de IJburglaan. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld', aldus de politie. Tijdens vervolgonderzoek in een woning op het Zeeburgereiland namen rechercheurs een geldbedrag van 2,4 miljoen euro in beslag.

Informatie

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de recherche een onderzoek naar witwaspraktijken. De officier van justitie gaf in dit onderzoek toestemming om vrijdag 22 mei rond 21.30 uur een woning aan de Eef Kamerbeekstraat te doorzoeken. Tijdens de doorzoeking werd zo’n 2,4 miljoen euro aan contant geld en een geldtelmachine in beslag genomen.

Witwassen

Een doorzoeking is in een onderzoek naar witwassen vaak niet het sluitstuk, maar juist het vertrekpunt. Het onderzoek in deze zaak gaat dan ook onverminderd verder. De verdachte is inmiddels door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):