donderdag, 4. juni 2020 - 12:06 Update: 04-06-2020 19:31

Aangetroffen lichaam Scheveningen betreft 23-jarige Mathijs uit Delft

noordelijk-havenhoofd
Foto: Screenshot Google Streetview
Scheveningen

Donderdagochtend is bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen, na een melding, een stoffelijk overschot aangetroffen. Dit meldt de politie zojuist.

Mogelijk vermiste surfer uit Delft

'Hulpdiensten zijn ter plaatse om het lichaam te bergen', aldus de politie. Identificatie moet uitwijzen of het om de vermiste 23-jarige surfer gaat die op maandagavond 11 mei, inmiddels al drie weken en drie dagen geleden, samen met vier andere personen omkwam in de golven tijdens stormachtig weer aan het Scheveningse strand.

Schuim

Twee surfers en drie zwemmers kwamen, vermoedelijk door een verraderlijke combinatie van stroming, wind en een verstikkende schuimlaag, om het leven. Na zoekacties werden vrij kort na het incident van 4 slachtoffers de lichamen gevonden en geborgen. Van één surfer, een 23-jarige man uit Delft, werd ondanks een groot aantal zoekacties het lichaam nog niet gevonden. 

Update 19.00 uur

'Identificatie heeft uitgewezen dat het gaat om de vermiste 23-jarige Mathijs uit Delft. Zijn familie is direct in kennis gesteld', zo heeft de politie zojuist laten weten.

Wandelaars

Twee wandelaars zagen donderdagochtend rond 10.40 uur een lichaam tussen de rotsblokken bij het Noordelijk Havenhoofd. Zij waarschuwden direct de hulpdiensten die het lichaam vervolgens hebben geborgen. Identificatie heeft uitgewezen dat het gaat om de sinds 11 mei vermiste surfer uit Delft.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: