zondag, 7. juni 2020 - 10:59 Update: 07-06-2020 11:17

Derde schietpartij Tilburg in drie dagen, Kalasjnikov gevonden

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

In de nacht van zaterdag op zondag is er in Tilburg geschoten op de Korvelseweg. Dit meldt de politie zondag.

Kalasjnikov gevonden op vluchtroute

'Tijdens het onderzoek naar de schietpartij van afgelopen nacht heeft de politie een Kalasjnikov wapen aangetroffen op de vluchtroute van de dader', aldus de politie. Het was de derde schietpartij in Tilburg binnen enkele dagen en de politie sluit niet uit dat er verband is tussen de incidenten.

03.00 uur

Zondagochtend rond de klok van 03.00 uur werden er schoten gehoord aan de Korvelseweg in Tilburg. Een getuige die uit het raam keek zag een persoon weglopen in de richting van de St. Annastraat en vervolgens een kleine witte auto wegrijden. De politie vermoedt dat dit de vluchtauto van de dader is geweest. 

Kogelinslagen

In een pand aan de Korvelseweg werden inderdaad kogelinslagen aangetroffen. Ook raakten er geparkeerde auto’s beschadigd, vermoedelijk door kogels. In het onderzoek naar de schietpartij trof de politie korte tijd later een Kalasjnikov wapen op de openbare weg aan. Het werd gevonden in de vluchtrichting van de dader.

Mogelijk onderling verband schietincidenten

De schietpartij was de derde in enkele dagen tijd in Tilburg. Donderdagmiddag werd er een auto beschoten op de van Mierisstraat in Tilburg. Vrijdagochtend werd er man onder de ogen van zijn 10 jarig zoontje neergeschoten op de Dolomietenweide en afgelopen nacht werd het pand aan de Korvelseweg beschoten. Een rechercheteam van de politie werkt aan zaak en sluit een verband tussen de verschillende incidenten niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: