dinsdag, 9. juni 2020 - 10:53 Update: 09-06-2020 12:08

Uitslaande brand appartement Groningen

Groningen

In Groningen is maandagavond rond 22.45 uur brand uitgebroken in een appartement aan de van Oldebarneveltlaan in Groningen. Het betrof een uitslaande brand in een appartement op de tweede verdieping.

Uitslaande brand

De brandweer kreeg de melding om 22.48 uur en ging snel ter plaatse met een eerste blusvoertuig. Omdat de brand uitslaand was heeft de brandweer direct opgeschaald naar middelbrand. Een tweede blusvoertuig en hoogwerker kwamen ook ter plaatse.

Rookinhalatie

Rond 23.35 uur maakte de brandweer melding dat zij de brand onder controle had. De naastgelegen appartementen werden vervolgens door de brandweer gecontroleerd op koolmonoxide om te kijken of de geëvacueerde bewoners weer veilig naar hun woning terug konden. Twee personen zijn voor de zekerheid  door de collega’s van de ambulance gecontroleerd op rookinhalatie.

Geëvacueerde omwonenden terug 

De bewoners van de ontruimde woningen aan de Van Oldenbarneveltlaan mochten rond 00.45 uur weer terug naar hun woning. De door brand getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar.  Salvage Nederland is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade. 

Aanhouding

De politie verrichte tijdens de brand een aanhouding. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: