zondag, 14. juni 2020 - 19:20 Update: 14-06-2020 19:29

Stel mishandeld na opmerking over uit auto gegooide bananenschil

banaan-schil-glijden
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Breda

Zaterdagavond is een woordenwisseling over het uit de auto gooien van een bananenschil in de wijk Brabantpark in Breda uit de hand gelopen. 'Een 55-jarige man en zijn 52-jarige vriendin deden aangifte van mishandeling. Drie verdachten, twee 19-jarige mannen uit Breda en een 16-jarige jongen uit Zegge werden als verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden', zo meldt de politie zondag.

Bananenschil

De slachtoffers hebben aangifte gedaan. Ze vertelden dat ze boodschappen hadden gedaan en de auto parkeerden.  Ze zagen dat op dat moment een auto aan kwam rijden en dat daaruit door vermoedelijk de bijrijder een bananenschil op straat werd gegooid.  Hierover kregen zij met de drie inzittenden een discussie. De woordenwisseling liep zo hoog op dat het drietal uit de auto kwam.

Knock-out

'De slachtoffers verklaren dat ze daarna in het gezicht werden geslagen. Bij de man werd de bril van het hoofd geslagen. De vrouw viel na een klap op de grond en was even knock-out. Hierna stapten de daders weer in en reden weg', aldus de politie. De vrouw liep letsel aan haar neus op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Terwijl de agenten nog ter plaatse waren, kwamen de drie verdachten aanlopen, waarna zij zijn aangehouden.

Verhoor

De verdachten werden in verzekering gesteld en zijn vanmiddag gehoord. Zij ontkennen de aangevers te hebben mishandeld. Volgens hen reageerde het stel heel fel over die bananenschil. De irritaties liepen verder op toen een van hen besloot te gaan filmen. De vrouw ging ook opnamen maken en zou zijn gestruikeld en raakte volgens hen daardoor gewond. Ze besloten terug te komen en zich te melden bij de politie toen ze een ambulance zagen staan. Ze zijn in verzekering gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: