donderdag, 2. juli 2020 - 12:20 Update: 02-07-2020 12:38

Weggebruikers opgelet! Handhaving trajectcontrole op N639 start 7 juli

trajectcontrole-camera
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Baarle-Nassau/Chaam

Weggebruikers die regelmatig op de provinciale weg N369 rijden en dan met name op het gedeelte tussen Baarle-Nassau en Chaam moeten vanaf dinsdag 7 juli opletten omdat dan de trajectcontrole wordt geactiveerd.

Automatische boete

'Vanaf die datum worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete. Het is het derde van twintig nieuwe trajectcontrolesystemen op N-wegen dat actief wordt', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) donderdag weten.

Maximaal 80 km/h

Op de N639 tussen Baarle-Nassau en Chaam geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden en daardoor is er een hoog risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N639 veiliger maken. De trajectcontrole geldt in beide richtingen tussen hectometerpaal 3,5 en 8,5.

Trajectcontrole

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

Twintig N-wegen

Afgelopen jaar zijn op een aantal N-wegen trajectcontrolesystemen aangelegd. Op de N414 bij Bunschoten is eind februari de eerste van deze systemen gaan handhaven. Daarna volgde de N787, en nu de N639. De andere systemen worden nog getest, en gaan later dit jaar in handhaving. Het gaat om N-wegen in het hele land, waar relatief veel ongevallen gebeuren of vaak te hard wordt gereden.

Categorie:
Provincie: