maandag, 3. augustus 2020 - 12:17 Update: 03-08-2020 12:29

Auto botst tegen politieauto en vliegt in brand, mogelijk lachgas in het spel

donker-zwaailicht-blauw-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oss

In de nacht van zondag op maandag botste een personenauto op een politieauto in Oss en vloog daarna in brand. 'De bestuurder van de personenauto raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis, de politieagent en zijn diensthond bleven ongedeerd', zo meldt de politie maandag.

Lachgas

'De bestuurder van de personenauto, een 20-jarige man uit Oss, wordt verdacht van het rijden onder invloed van vermoedelijk lachgas. Ook blijkt uit onderzoek dat de verdachte betrokken is bij een aanrijding op de Mettegeupelsestraat waarbij een lantaarnpaal en verkeersbord zijn beschadigd', aldus de politie.

Politieauto van achter aangereden

De politieagent surveilleerde met zijn dienstauto en werd plots van achter aangereden door de auto van de verdachte. Daarbij ontstond aanzienlijke schade aan beide voertuigen. De auto van de verdachte rolde na de aanrijding door en beschadigde een andere auto. Vervolgens vatte de auto van de verdachte vlam. De brandweer heeft de brand geblust. 

Indicatie rijden onder invloed lachgas

De verdachte verkeerde vermoedelijk onder invloed van lachgas terwijl hij zijn auto bestuurde en de aanrijding veroorzaakte. De politieagenten kregen dat vermoeden door het gedrag en reacties van de verdachte en door een lege ballon die zij bij de verdachte ontdekten. Bij de verdachte is later door een arts een bloed afgenomen om vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk sprake is van lachgasgebruik

Verlaten plaats ongeval

Daarnaast verdenkt de politie de 20-jarige man uit Oss ervan dat hij kort voor de aanrijding met de politieauto betrokken is geweest bij een andere aanrijding op de Mettegeupelsestraat. Een getuige daarvan meldde zich bij ons op het moment van de afhandeling van de aanrijding op de Begijnenstraat. Bij de aanrijding op de Mettegeupelsestraat in Oss zijn rond 01.15 uur een lantaarnpaal en verkeersbord beschadigd en is de verdachte is vermoedelijk na het veroorzaken van die aanrijding doorgereden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: