woensdag, 5. augustus 2020 - 17:13 Update: 06-08-2020 8:50

Politie zoekt deze auto in onderzoek dood gevonden Tamar (14)

mazda-3-hatchback-tamar
Foto: Politie
Zuiderwoude/Marken

De politie heeft in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken beelden vrijgegeven van een Mazda 3 Hatchback die mogelijk betrokken is bij het incident waarbij het meisje om het leven is gekomen. De politie gaat er op dit moment van uit dat ze door een auto is aangereden en als gevolg daarvan is overleden.

Dood aangetroffen

Zaterdag 25 juli werd rond 04.00 de 14-jarige Tamar uit Marken door de politie gevonden op de Zeedijk in Zuiderwoude. In het onderzoek naar haar overlijden, is de politie op zoek naar informatie over een (donker)grijze Mazda 3 en een drietal voorwerpen die gevonden zijn in de berm waar het ongeval plaatsvond.

Mazda 3 hatchback

Dit model Mazda 3 is gebouwd tussen 2010 en 2014 en heeft witte kentekenplaten. 'Het kenteken is echter niet te lezen en we weten op dit moment dan ook niet uit welk land het voertuig komt. In een groot aantal landen in onder meer Duitsland en Oost-Europa worden witte kentekenplaten gebruikt. In sommige gevallen zijn ook Nederlandse kentekens wit', zo meldt de politie woensdag.

Camerabeelden 

Deze Mazda 3 is te zien op camerabeelden die in de nacht van het ongeluk zijn gemaakt. Op die beelden is te zien dat de Mazda om 03.09 op de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg op Marken aankomt. Ruim twee uur later, rond 05.30 uur, is te zien dat twee personen uit de auto stappen en enige tijd naar de voorkant van de grijze Mazda 3 kijken. De voorkant van de auto is niet op de beelden te zien. Even later rijdt de Mazda 3 dan van de parkeerplaats af, Marken in. De politie komt graag in contact met deze twee personen en roept hen op zich bij de politie te melden.

Voorwerpen 

Tijdens het onderzoek is in de berm op de Waterlandse Zeedijk een aantal voorwerpen gevonden, waarvan het rechercheteam op dit moment niet weet wat het zijn. Het gaat om een zwart dopje, een stukje kunststof met een groen streepje en een stukje kunststof voorzien van een rood streepje. 

Vragen

Herkent u (één van de) twee personen op de beelden? Mogelijk in combinatie met de Mazda 3. Of heeft u informatie over deze Mazda 3 en heeft u deze auto op of rond 25 juli ergens zien rijden? Weet u meer over de getoonde voorwerpen, die mogelijk afkomstig zijn van een auto. Weet u om wat voor voorwerpen het gaat en waar ze voor gebruikt worden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):