woensdag, 12. augustus 2020 - 16:22 Update: 12-08-2020 16:27

Automobilist valt in slaap en rijdt Haags terras op, 2 gewonden

terras-stoelen-horeca
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Woensdagochtend is rond 11.15 uur in Den Haag een automobilist met zijn auto bij de Dierenselaan een terras opgereden. 'Door het ongeluk raakte twee slachtoffers licht gewond', zo laat de politie woensdag weten.

In slaap gevallen

Agenten hielden de bestuurder, een 31-jarige man uit Den Haag, aan voor gevaarlijk rijgedrag. Het ongeluk was enorm schrikken voor de slachtoffers en ooggetuigen. 'Uit onderzoek blijkt nu dat de man in slaap viel en uit de bocht vloog', aldus de politie.

Twee gewonden

Naast de twee gewonden, vlogen er door de aanrijding wat tafels en stoelen door de lucht en raakte er een scootmobiel beschadigd. De politie sprak met een aantal getuigen en bekeek camerabeelden van het ongeval. Daaruit bleek dat de auto niet met volle snelheid reed. Verder wezen tests uit dat de verdachte geen drugs of alcohol op had. 

Geen opzet

Ook sprak de politie met de 31-jarige verdachte over het incident. Uit het onderzoek blijkt nu dat de bestuurder in slaap viel, vermoedelijk door de warmte en een dag werken. Er was dan ook geen opzet in het spel, maar het ongeval had veel meer gevolgen kunnen hebben voor de omstanders. Tegen de verdachte wordt wel een proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van een ongeval. Ook wordt de schade die hij bij het ongeval veroorzaakt heeft in het proces-verbaal opgenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: