zondag, 23. augustus 2020 - 15:28 Update: 24-08-2020 9:23

Zoon aangehouden voor betrokkenheid dood Jack de Vlieger

Politieauto's voor woning waar misdrijf is gepleegd
Foto: Persburo Sander van Gils / PvdA
Sint-Michelsgestel

In een woning aan de Regent Smitsstraat in Sint-Michielsgestel is zaterdagavond 64-jarige PvdA-politicus Jack de Vlieger dood aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. In de loop van de avond is zijn inwonende zoon aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van zijn vader.

Zaterdagavond rond half 7 kregen de politie de melding dat er een man dood in de woning zou liggen. Agenten zijn naar de woning aan de Regent Smitsstraat gegaan en troffen daar inderdaad Jack de Vlieger dood aan in de garage van het huis. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is door de politie daarop een groot onderzoek opgestart.

Verdachte

Al snel na de vondst van het lichaam kon zijn zoon als verdachte  worden aangehouden. Deze is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. 

Onderzoek

Het onderzoek in en bij de woning gaat zondag volop verder. Dat zal in ieder geval nog vandaag en een deel van maandag in beslag nemen. Er wordt door de technische recherche gezocht naar sporen en daarna zal een tactische doorzoeking worden gedaan. Ook wordt gekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden zijn en er zal een buurtonderzoek worden gehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: