donderdag, 3. september 2020 - 20:14 Update: 03-09-2020 20:18

Verdachte (19) bekent doodschieten man in Boxmeer

bewaker-gevangenis-cel-camera
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Boxmeer

De 19-jarige man, die door de politie in de nacht van woensdag op donderdag werd aangehouden in verband met een dodelijk schietincident aan de Leeuwerik in Boxmeer, heeft bekend de fatale schoten te hebben afgevuurd. Dit laat de politie donderdagavond weten.

Drugsdeal

De man werd in de vroege donderdagochtend door een arrestatieteam van zijn bed gelicht en zit sindsdien vast. Tijdens zijn verhoor later op de dag verklaarde hij inderdaad de schutter te zijn geweest. Naar het zich laat aanzien was een uit de hand gelopen deal met het slachtoffer over verdovende middelen de directe aanleiding voor zijn daad. 

Onderzoek gaat in volle omvang verder

In de loop van de dag doorzocht het rechercheteam de woning van de man in Vortum-Mullem. Op dit moment laat de stand van het onderzoek het niet toe het resultaat van deze doorzoeking te delen. 'Ondanks de bekentenis van de verdachte gaat het onderzoek in volle omvang verder. Zijn verklaring over wat er gebeurd zou zijn wordt daarin meegenomen en afgezet tegen de overige bevindingen van het onderzoeksteam.  Dat zal nog geruime tijd in beslag nemen', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: