dinsdag, 8. september 2020 - 11:56

Medewerker OZG besmet met corona

Logo ozg
Scheemda

In het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) is een medewerker positief getest op het coronavirus. Het OZG heeft een uitgebreid bron- en contactonderzoek opgestart onder medewerkers en patiënten om eventuele extra besmettingen uit te sluiten en te voorkomen.

De positief geteste medewerker is werkzaam op de afdeling KNO en werkte volgens de richtlijnen. De medewerker heeft zich bij de eerste klachten direct laten testen. Toen bleek dat de uitslag positief is het ziekenhuis gelijk met het contactonderzoek begonnen. Er zijn onder de directe collega’s geen verdere besmettingen geconstateerd. Het gaat voor zover nu bekend dus om één besmetting.

De patiënten die contact hebben gehad met de medewerker zijn gebeld en krijgen een brief. Het OZG vraagt ze alert te zijn op klachten die kunnen horen bij een besmetting met het coronavirus. Bij klachten kunnen ze zich vervolgens bij de GGD laten testen. Men weet precies welke patiënten contact hebben gehad met de medewerker. Patiënten die niets van het OZG horen, hoeven zich geen zorgen te maken dat ze contact hebben gehad met de medewerker.

Categorie:
Provincie: