dinsdag, 8. september 2020 - 15:25 Update: 08-09-2020 22:33

Ravage na zware explosie voordeur woning in Oss

recherche-voordeur-glasscherven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oss

In Oss heeft een explosie maandagavond laat bij de voordeur van een woning aan de Verlengde Tuinstraat voor een grote ravage gezorgd. Dit meldt de politie dinsdag.

Melding

De melding dat door een ontploffing de voordeur van de woning vernield was kwam rond 23.00 uur bij de hulpdiensten binnen. 'Glasscherven lagen op straat en in de hal van de woning. Van de voordeur was niet veel meer over', aldus de politie. Er waren op dat moment twee personen boven in de woning aanwezig. Gelukkig raakte niemand gewond. Wat er tot ontploffing is gebracht is nog niet bekend.

Man op herenfiets

Vlak na de ontploffing zag een getuige een man op een herenfiets weg fietsen richting de Oude Kerkstraat. Hij droeg een donkere jas met capuchon en was lang van postuur. Mogelijk is iemand hem opgevallen voorafgaand aan of na de explosie. Vooralsnog zijn er geen signalen dat het om een gerichte actie gaat tegen de bewoners. Wat het mogelijk wel kan zijn geweest wordt verder onderzocht.

Forensische recherche

De forensische recherche heeft dinsdagochtend gezocht naar achtergebleven sporen van het explosief en eventuele andere details die het onderzoek kunnen helpen. De politie benadert mensen in de buurt om te kijken of zij iets gehoord of gezien hebben en met de vraag of er mogelijk beelden van bewakingscamera’s zijn. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: