donderdag, 15. oktober 2020 - 20:12 Update: 15-10-2020 20:14

Koos R. opgepakt in Spanje

politie-spanje
Foto: Policia Nacional/Eurotrust/OM
’s-Hertogenbosch

In Spanje heeft de politie woensdagavond de 66-jarige Koos R. opgepakt. R. werd in juli 2017 door het Gerechtshof in ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van vier jaar voor een dubbele poging tot doodslag. Na zijn veroordeling was hij echter onvindbaar.

De veroordeling van R. hield verband met een poging tot doodslag op twee agenten, die hem op 28 oktober 2014 in Lith achtervolgden. Met zijn auto probeerde hij de agenten in hun auto van de weg te drukken op een weg waarlangs bomen stonden. Bij de achtervolging werden snelheden gehaald tot ongeveer 150 kilometer per uur. Nadat de auto van R. tot stilstand was gekomen in een sloot, mishandelde hij een van de agenten door met pepperspray in zijn ogen te spuiten. Zijn 61-jarige broer werd eerder al opgepakt in de zaak en zit nog vast.

De politie en het Openbaar Ministerie hielden al langere tijd rekening met de mogelijkheid dat R. in het buitenland zat. Hij stond internationaal gesignaleerd toen hij woensdagavond rond 18.00 uur bij een politiecontrole in het Spaanse Málaga tegen de lamp liep. De overleveringsprocedure wordt in gang gezet. Het OM is vandaag op de hoogte gebracht van de arrestatie. Persofficier Janine Kramer: “Het is goed dat hij nu zijn straf kan uitzitten. De feiten waarvoor hij is veroordeeld zijn niet gering en met dank aan de Spaanse collega’s is hij nu alsnog gepakt.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):