zondag, 15. november 2020 - 18:21 Update: 15-11-2020 19:41

Politie moet ingrijpen bij demonstratie KOZP

archief foto | archief foto
Foto: Archief foto
Maastricht

In Maastricht moest de politie zondag ingrijpen bij een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Naast een handjevol demonstranten van KOZP, hadden zich vele honderden tegen-demonstranten zich verzameld op het Vrijthof.

De demonstranten van KOZP moesten halsoverkop naar een andere locatie worden geleid nadat de tegendemonstranten de confrontatie met de politie opzocht. De politie moeten de demonstranten van KOZP begeleiden naar het Mosae Forum.

Volgens 1Limburg was de sfeer bij het Mosae Forum eveneens grimmig omdat de tegen-demonstranten zich ook hierheen hadden verplaatst. De politie moest de mobiele eenheid, paarden en honden inzetten om de tegen-demonstranten op afstand te houden.

Uiteindelijk werden demonstranten van KOZP met een bus worden afgevoerd. De regionale omroep laat weten dat tussen de tegen-demonstranten aanhangers van de voetbalclub MVV aanwezig waren.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht laat namens de driehoek van gemeente, politie en openbaar ministerie weten het betreurenswaardig te vinden dat de politie heeft moeten ingrijpen. 'Demonstreren is een grondrecht, een demonstratie kan daarom niet zomaar verboden worden. Het is onze plicht dat grondrecht te beschermen, ook in deze coronatijd, want demonstraties vallen onder de uitzonderingen. Dat mensen die demonstratie hebben willen verstoren, is niet goed te praten.'

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: