zondag, 22. november 2020 - 17:11 Update: 23-11-2020 7:44

Onderzoek naar mogelijke link tussen 3 doden in Arnhem en Amersfoort

forensisch-onderzoek-afzetlint
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem/Amersfoort

De politie is een groot onderzoek gestart naar een mogelijk verband tussen drie dodelijke incidenten waarbij de drie slachtoffers allen door geweld om het leven zijn gebracht. Dit meldt de politie zondag.

Schietpartijen Arnhem en Amersfoort

De rechercheteams die het onderzoek doen naar de schietpartij in Arnhem en de dode man in de auto in Amersfoort van afgelopen vrijdag, zijn volop bezig met onderzoek. 'Op vrijdag en zaterdag is er op drie locaties uitgebreid onderzoek gedaan: het woonadres van het slachtoffer in Laren (Gld.), de woning van het slachtoffer uit Soest en een pand aan de Jansbinnensingel in Arnhem', aldus de politie.

Dode in auto station Amersfoort 

Op vrijdagmiddag werd in Amersfoort een dode man in een auto bij het station gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing doet hier onderzoek naar. 

Zwaargewonde man in auto Arnhem overleden

Later op de middag werd een zwaargewonde man in een auto in Arnhem aangetroffen. Hij overleed kort nadat hij gevonden werd. 

Zwaargewonde man in pand Arnhem overleden

Het onderzoek naar deze zaak leidde naar een pand aan de Jansbinnensingel, waar eveneens een zwaargewonde man werd gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis. Ook voor de Arnhemse gebeurtenissen is een Team Grootschalige Opsporing ingesteld. 

Mogelijke verbanden onderzocht

Er wordt nu gekeken naar de verbanden tussen beide onderzoeken. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de verhalen over een onbekend slachtoffer. Nu de sporen zijn veiliggesteld is er zondag verder gesproken met getuigen. Ook zal alle informatie die er tot nu toe beschikbaar is, verder onderzocht worden. De rechercheteams verwachten op dit moment dat er op zijn vroegst pas maandag een nieuwe inhoudelijke update over de onderzoeken kan worden gegeven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: