woensdag, 2. december 2020 - 15:12 Update: 02-12-2020 15:20

Voor ruim 335.000,- aan cash aangetroffen in hennepkwekerij Rhenen

cash-eurobiljet
Foto: Politie
Rhenen

De politie heeft vorige week woensdag, tijdens een inval in een woning aan de Utrechtsestraatweg, een hennepkwekerij met 600 planten ontdekt. 'Daar bleef het echter niet bij. Bij het onderzoek in de woning werd voor ruim 335.000,- euro aan cash aangetroffen', zo meldt de politie woensdag.

Stapels bankbiljetten

De agenten betraden de woning naar aanleiding van binnengekomen informatie over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij. In de kelder van het huis werd een volledig uitgeruste en operationele kwekerij aangetroffen. 'Bij het vervolgonderzoek in de woning troffen de agenten in totaal maar liefst 335.880,- euro aan contant geld aan, dat op diverse plaatsen was verborgen', aldus de politie.

Luxe goederen

Verder bleken de bewoners in het bezit te zijn van luxe goederen zoals horloges en een auto. Deze goederen en het geld zijn in beslag genomen op verdenking van witwassen en met het oog op het ontnemen van crimineel verkregen vermogen. De beide bewoners, een vrouw van 59 jaar en een man van 23 jaar werden aangehouden en ingesloten. De kwekerij werd ontmanteld en de planten vernietigd. 

Verdachten in vrijheid gesteld

De ontmanteling had nog wat voeten in de aarde omdat men stroom op illegale wijze van het netwerk had betrokken en dit een behoorlijke gevaarzetting gaf. De verdachten zijn op vrijdag 27 november, in afwachting van een terechtzitting, in vrijheid gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):