zaterdag, 5. december 2020 - 11:47 Update: 06-12-2020 11:40

Bewoner gewond door rondvliegend glas na nachtelijke explosie

zwaailamp-donker-licht-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almelo

Een 27-jarige bewoner van een huis aan de Boompjes in Almelo is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt door een explosie. Dit meldt de politie zaterdag.

Gewekt door sissend geluid

De man werd rond 04.45  uur, terwijl hij lag te slapen in zijn slaapkamer, gewekt door een sissend geluid. Toen hij ging kijken hoorde hij een harde knal en sprong het glas uit de ramen van zijn slaapkamer. De man raakte hierdoor gewond. 

Ramen ontzet en gat geslagen in dakgoot

De gealarmeerde agenten zagen dat de ramen van de slaapkamer ontzet waren en dat er een gat was geslagen in de dakgoot die zich onder het raam bevond. Tevens troffen de agenten stukken dakgoot voor de woning aan en zagen dat de aldaar geparkeerde auto hierdoor beschadigd was geraakt.  Zelfs bij de woning aan de overkant van de straat troffen ze beschadigingen aan die door de explosie veroorzaakt zijn.

Onderzoek

De bewoner heeft aangifte gedaan. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek gestart. De woning is afgezet. Op dit moment wordt er een buurtonderzoek gehouden. 

Getuigenoproep

De politie wil graag weten wie verantwoordelijk is voor deze knal en onderzoek wel voorwerp de schade heeft veroorzaakt. Ze vraagt getuigen op zicht te melden via 0900 8844 of anoniem via Meld misdaad anoniem 0900 7000. Ook heeft het rechercheteam belang bij  bewakingsbeelden van een camera of dashcam uit de omgeving van De Boompjes.

Update zondag 06-12-20: Politie houdt verdachte aan voor explosie

Op zaterdag 5 december rond 18.00 uur werd een 51-jarige man in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie aan de Boompjes eerder die morgen. Hij is opgesloten in het politiecellencomplex in Borne voor nader onderzoek. 'Uiteraard zijn (camera)beelden waar de man in de vroege ochtend mogelijk op te zien is nog steeds nodig voor het onderzoek.', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: