zondag, 20. december 2020 - 21:51 Update: 20-12-2020 21:55

Voor politie vluchtende automobilist ramt voorligger op A2 bij Hank

zwaailicht-snelweg-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hank

De politie startte zaterdagavond rond 21.35 uur een achtervolging in Amsterdam Oost van een auto met Frans kenteken. De lange achtervolging eindigde uiteindelijk op de A27 ter hoogte van Bavel. 'De 22-jarige Marokkaanse chauffeur werd aangehouden. Hij wordt naast het negeren van een stopteken en zeer gevaarlijk rijgedrag ook verdacht van het doorrijden na een aanrijding', zo laat de politie zondag weten.

Zonder licht door stad

De politie in Amsterdam gaf zaterdagavond een stopteken aan een auto met een Frans handelaarskenteken die zonder licht door de stad reed. De bestuurder negeerde het stopteken en reed hard weg. Er ontstond een achtervolging richting Utrecht / Breda. Surveillance voertuigen van de Landelijke Eenheid namen de achtervolging van hun Amsterdamse collega’s over. Ook werd een heli ingezet.

Aanrijding

De vluchter reed met snelheden van ruim 200 km / uur over de A2 en A27. Daarbij botste de bestuurder ter hoogte van Hank met zijn voertuig tegen een voor hem rijdende auto bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Lelystad. De geschrokken bestuurster klapte met haar hoofd naar voren, maar wist haar auto nog veilig naar de vluchtstrook te manoeuvreren. De achterbumper van haar auto raakte flink beschadigd. Zij heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. Een Belgische automobiliste heeft zaterdagvond ook nog melding gemaakt van schade door een brokstuk die daarbij tegen haar auto kwam.

Aanhoudingen

Het lukte uiteindelijk de politievoertuigen om op de A-27 ter hoogte van het knooppunt St Annabosch bij Bavel de verdachte met zijn auto in te sluiten en tot stoppen te dwingen. Hij werd gearresteerd en ingesloten. Ook de bijrijdster, een 27-jarige Francaise die naast hem zat werd aangehouden, zij werd echter na de voorgeleiding weer vrijgelaten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: