dinsdag, 5. januari 2021 - 20:24 Update: 05-01-2021 20:41

Twee minderjarige pedojagers door politie aangehouden

Twee 'pedojagers' door politie aangehouden
Foto: fbf
Hengelo

In Hengelo heeft de politie twee jongenmannen aangehouden die zich bezig hielden met de jacht op een pedofiel. Het slachtoffer kwam met zijn belagers in contact via een sexchat-website, aldus de politie.

Een bejaarde man deed op maandag 28 december aangifte van mishandeling bij de politie in Hengelo. De man dacht dat hij een afspraak had gemaakt met een minderjarige jongen. In plaats daarvan werd hij belaagd door twee jongemannen die geld wilden hebben. Toen hij hen dat niet kon en wilde geven werd hij mishandeld, bedreigd en enige tijd afgeperst. 

Naar aanleiding van dit incident is de politie een onderzoek gestart. Daarbij zijn gisteren twee minderjarige jongens aangehouden. De jongens worden verdacht van mishandeling, bedreiging, en afpersing. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

“Een nog mogelijk te plegen strafbaar feit als dekmantel voor eigen financiële gewin is onacceptabel” , zegt Arjan Derksen, teamchef van districtsrecherche van de politie in Twente. “Deze jongens worden verdacht van het plegen van een diefstal met geweld, ook wel straatroof genoemd. Een dergelijk incident heeft grote impact op de slachtoffers. Wij doen er alles aan om deze vorm van misdaad aan te pakken”. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: