donderdag, 21. januari 2021 - 9:16 Update: 21-01-2021 9:47

Brandweer vooral druk met omgewaaide bomen door hevige storm

Boxtel/Gemonde

De storm die vannacht over Nederland trok heeft vooral geleid tot omgewaaide bomen. De brandweer had zijn handen vol aan meldingen van omgewaaide bomen waarbij in enkele gevallen de boom op geparkeerde auto's was gevallen.

Storm Christoph

De storm, waarvoor het KNMI Code Geel heeft afgekondigd, heeft de naam 'Christoph' gekregen. Het treinverkeer kreeg ook te maken met 'Cristoph' en dan vooral van de harde windstoten. NS heeft een deel van de geplande ritten tussen Rotterdam en Noord-Brabant voor vandaag geschrapt

Code Geel

Voor de donderdag geldt Code Geel in de kustprovincies Noord-Holland, Friesland. Het noorden, noordwesten en het IJsselmeergebied krijgen te maken met zware windstoten van 80-90 km/u. De wind komt uit een zuidwestelijke richting. Vanmiddag neemt de wind langzaam af.

Omgewaaide boom blokkeert Esscheweg in Boxtel

De brandweer rukte woensdagnacht rond 04.40 uur uit voor een omgewaaide boom welke de doorgang op de Esscheweg in Boxtel blokkeerde. Brandweerlieden wisten de boom snel met een handzaag kort te zagen waarna de rijbaan nog schoon werd geveegd van kleinere takken. Na een half uur werd de weg weer vrijgegeven en ondervond het verkeer geen hinder meer en keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Afgebroken boomtop blokkeerde doorgang op de Besselaar in Gemonde

De brandweer rukte donderdagochtend rond 05.30 uur uit voor een afgebroken boomtop die de doorgang op de Besselaar in het buitengebied van Gemonde blokkeerde. De brandweer zaagde de boom in stukken en sleepte deze naar de berm. Een hekwerk rond een gasstation van de Gasunie raakte ook beschadigd door de afgebroken boomtop.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: