zondag, 24. januari 2021 - 10:06 Update: 24-01-2021 16:22

Meerdere protesten tegen invoering avondklok

Aanhouding op straat
Foto: Politie
Urk

De politie heeft zaterdagavond diverse boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. Op meerdere plaatsen in het land waren er protesten tegen de ingestelde avondklok die resulteerde in meerdere aanhoudingen.

Urk

In Urk moest de burgemeester zelfs een noodbevel afkondigen om de orde te herstellen. Aanvankelijk begon het protest met rondjes rijden met de auto en toeteren. Totdat omstreeks 21.30 uur men zich toegang verschafte tot de coronatestlocatie in de haven en deze in brand stak. In een gezamenlijk persbericht spreken de gemeente, de politie en Openbaar Ministerie hun afschuw uit over de relschopper. Er is iemand aangehouden met de inzet van een politiehond.

Stein

Ook in het Limburgse Stein liep een protest tegen de avondklok volledig uit de hand. Rond 19.00 uur verzamelde zich een groep mensen zich in het centrum. Deze groep groeide uit ongeveer 100 personen. Om de groep uiteen te drijven werd de mobiele eenheid ingezet. Rond 23.00 uur was de rust wedergekeerd. Bij het protest zijn 14 personen aangehouden en raakte één agent licht gewond.

Bergen op Zoom

Een 33-jarige recalcitrante man uit Bergen op Zoom is zondag 24 januari 2021 omstreeks 01.30 uur op de Marslaan aangehouden ter zake de Wet op de Identificatieplicht, ook krijgt hij een boete vanwege het overtreden van de avondklok.

De agenten zagen vannacht een man lopen over de Marslaan. Ze besloten hem staande te houden en te controleren vanwege de ingesteld avondklok. De dienders kregen direct een grote mond en moesten van de man maar opflikkeren. Ook verklaarde hij geen ID-bewijs meer te hebben omdat hij zijn paspoort kwijt was. Hij beweerde dat je in je eigen land geen ID-bewijs bij je hoeft te hebben. Hierop is hij aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):