donderdag, 28. januari 2021 - 22:50 Update: 28-01-2021 23:02

Man die waterkanon beschadigde met fiets bij rellen Eindhoven aangehouden

Foto van logo politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De politie heeft donderdag drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de Eindhovense rellen. Dit meldt de politie donderdagavond.

Aanhouding vernieling waterwerper/waterkanon

Onder het drietal aangehouden personen bevindt zich een 47-jarige man uit Nunspeet. De man werd donderdagavond aangehouden nadat hij zich meldde op het bureau in Apeldoorn. 'Het betreft de man die een fiets onder de waterwerper gooide. De waterwerper van de politie raakte daardoor beschadigd. De Nunspeetse verdachte werd aan de hand van beelden herkend', aldus de politie.

Verdenkingen

De vandaag aangehouden mannen van 19, 31 en 47 jaar worden respectievelijk concreet in verband gebracht met de plundering, deelname aan de rellen en de vernieling van de waterwerper van de politie. Uit onderzoek blijkt ook dat één van de eerder aangehouden verdachten vermoedelijk direct betrokken is bij de vernieling van de auto van Prorail.

Aanhouding plunderaar

In het Centraal Station werd een winkel met geweld geplunderd. Deze beelden wekten landelijke ontsteltenis én collectieve verontwaardiging op. Vandaag arresteerde de politie een 19-jarige Eindhovenaar. De politie heeft dankzij het onderzoek én ontvangen beeldmateriaal het sterke vermoeden dat deze man als een van de eersten de winkel binnendrong.

Aanhouding mogelijke relschopper

Ook hield de politie een 31-jarige man uit Eindhoven als verdachte aan omdat hij in verband wordt gebracht met openlijke geweldpleging tijdens de rellen.

Vernieling auto Prorail

Gedurende de rellen werd een auto van Prorail voor het Eindhovense Centraal Station vernield door relschoppers. Uit onder andere nauwgezette bestudering van beeldmateriaal blijkt dat één van de eerder aangehouden verdachten vermoedelijk direct betrokken is bij het vernielen van de auto.

72 aanhoudingen

In totaal pakten de politie tot nu toe 72 verdachten op in verband met de rellen. En er zullen op korte termijn nog meer aanhoudingen gaan volgen laat de politie weten.

Categorie:
Provincie: