dinsdag, 2. februari 2021 - 22:37 Update: 02-02-2021 22:41

Schipper onder invloed alcohol aangehouden na aanvaring met veerpont

Foto van reddingsband boot | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Baarlo/Steyl

De politie heeft dinsdag een schipper van een boot aangehouden die dinsdagmiddag tegen een veerpont aanvoer. Dit meldt de politie dinsdag.

Onder invloed alcohol

'De man werd aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De Landelijke Eenheid van politie stelt een onderzoek in om er achter te komen of er sprake is van technische mankementen. Daartoe verrichten zij onderzoek aan het schip, bekijken ze radarbeelden en onderzoeken ze het marifoonverkeer. Dat technisch onderzoek kan enige tijd vergen. De politie Limburg stelt een onderzoek in naar de aanhouding van de schipper.

In de problemen

Rond 14.00 uur bleek dat er een binnenvaartschip in de problemen was geraakt. Het zou om een schip gaan wat stuurloos zou zijn geworden ter hoogte van Belfeld en stroomafwaarts zou drijven richting Blerick. De bediencentrale van Rijkswaterstaat heeft andere schippers opgeroepen om het schip te beveiligen om te voorkomen dat het helemaal zou afdrijven naar Venlo en daar tegen de Maasbrug aan zou botsen. 

Tegen veerpont gevaren

Ter hoogte van Steyl is het schip tegen de veerpont Baarlo-Steyl gevaren. Daarna kon de boot volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat weer op eigen kracht varen. Het schip is onder begeleiding van de boot van Rijkswaterstaat naar de sluis bij Belfeld gevaren en is daar aangemeerd. Hoe groot de schade aan de veerpont is, is nog onduidelijk.  Er zijn geen gewonden gevallen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: