maandag, 22. februari 2021 - 14:58 Update: 22-02-2021 15:07

CBR start weer met afnemen praktijkexamens voor bromfiets en motor

CBR zoekt rij-examinatoren om wachtlijsten weg te werken
Foto: fbf
Rijswijk

Vanaf vandaag start het CBR weer met het afnemen van de praktijkexamens voor de bromfiets, brommobiel en het motorexamen voertuigbeheersing. Dit heeft het CBR bekendgemaakt.

Strikte hygiëneprotocollen

'Het CBR start zo snel mogelijk ook weer met het motorexamen verkeersdeelneming, zodra dit op een verantwoorde manier kan', aldus het CBR. Uiteraard worden de examens binnen strikte hygiëneprotocollen afgenomen. Omdat het CBR deze examens volledig in de buitenlucht kan uitvoeren, kan er 1,5 meter afstand worden gehouden. Rijscholen mochten al lesgeven in deze categorieën.

Ruim 600.000 examens, toetsen en rijtesten inhalen

Eerder werd al duidelijk dat er dankzij de twee lockdowns meer dan 600.000 examens, toetsen en rijtesten ingehaald moeten worden. Met het hervatten van de praktijkexamens voor bromfiets, brommobiel en het motorexamen voertuigbeheersing kan het CBR al een deel van de kandidaten helpen.

Examen wisselen of annuleren

Kandidaten die op of na 22 februari al een reservering hadden voor één van deze praktijkexamens, kunnen dus examen komen doen op het afgesproken moment. De opleider kan een examen wisselen met een andere kandidaat of kosteloos annuleren.

Hygiënemaatregelen

Vanaf 22 februari blijven de huidige hygiënemaatregelen van het CBR gelden. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: