vrijdag, 26. maart 2021 - 15:22

Meerdere vuurwapens van straat gehaald

vuurwapen
Foto: OM/foto ter illustratie
Eindhoven

49 vuurwapens de straat af, dat was gisteren de fraaie uitkomst van een actief opsporingsonderzoek van de recherche. Een actie die begon in Eindhoven en later nog een vervolg kreeg in Roosendaal. Twee personen zijn bij de actie aangehouden en vastgezet.

Het regionale interventieteam opsporing (RITO) hield gisterenmiddag bij de actie 2 mannen aan, een 18-jarige man uit Eindhoven en een 61-jarige man uit Roosendaal. Bij de aanhouding troffen rechercheurs twee vuurwapens met bijbehorende munitie aan. Dit gaf voldoende aanleiding om een doorzoeking te doen in de woning van de 18-jarige. In zijn woning zijn nog eens 10 vuurwapens, een groot geldbedrag en een aantal dozen met munitie gevonden. Ook is er bij de 61-jarige man in Roosendaal gezocht. Daar zijn nog eens 37 wapens aangetroffen.

Verder onderzoek

Beiden mannen zitten vast voor onderzoek naar wapenhandel. Uiteraard doen wij ook onderzoek naar de herkomst van de wapens. Het aantreffen van dit soort hoeveelheden wapens laat zien dat de noodzaak nog steeds onverminderd hoog is om wapenbezit en wapenhandel aan te pakken

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: