maandag, 26. april 2021 - 19:06 Update: 27-04-2021 13:37

Agent pleegt zelfmoord na infiltratie-operatie

Politielogo
Foto: Politie
Zevenbergschen Hoek

Na een complexe undercoveroperatie door een agent, heeft deze zichzelf van het leven beroofd. Dit meldt BN DeStem. De agent infiltreerde in een Brabants-Zeeuwse drugsbende en woonde in een huis naast de verdachten. Deze woning had de politie gekocht voor deze operatie.

Onderzoek Encrochatberichten

De verdachte werd vorig jaar juli al aangehouden in Zevenbergschen Hoek, waar de man woonde. De man wordt verdacht van het invoeren van grote hoeveelheden drugs via de haven van Vlissingen. Na het onderzoek van Encrochatberichten kwam de man in beeld bij de politie.

Woning

De agent woonde na de aanhouding van de man nog in de woning naast de verdachte. Hij papte aan met de buurvrouw waar grenzen van alleen vriendschap zouden zijn overschreden. De agent kwam in gewetensnood naar zijn eigen gezin en maakte onlangs een einde aan zijn leven.

Aanhoudingen

Het Openbaar Ministerie wil tegenover BN DeStem niets anders zeggen over het onderzoek dan dat er gebruik is gemaakt van een politie-infiltrant. De vrouw en de man die al vast zaten zijn aangehouden op verdenking van verdachte transacties.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: