woensdag, 5. mei 2021 - 7:48

Helikoptercommando maakt ook online bevrijdingsfestivals mogelijk

chinook
Foto: Defensie/DHC
Gilze Rijen

Normaal staan er Chinook-transporthelikopters in de hangaars 11 en 12 op Vliegbasis Gilze-Rijen. Op Bevrijdingsdag bieden de enorme loodsen onderdak aan iets heel anders. Dan treden de Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser er op. Vanaf daar verbinden zij de verschillende online Bevrijdingsfestivals en wordt de livestream uitgezonden.

Het Defensie Helikopter Commando vliegt al jaren artiesten naar de verschillende Bevrijdingsfestivals in heel Nederland. Zoals bekend gooide het coronavirus vorig jaar roet in het eten. Ook dit jaar worden er geen artiesten kris kras door het hele land naar Bevrijdingsfestivals gevlogen. Wel bieden de 14 Bevrijdingsfestivals een online programma van meer dan 200 optredens en activiteiten aan. Uiteraard ondersteunt Defensie het Nationaal Comité 4 en 5 mei ook deze digitale viering van de vrijheid.

Programma bevrijdingsfestivals

Vanaf 11:00 zijn de meer dan 200 optredens en activiteiten live te volgen op bevrijdingsfestivals.nl. Bekijk nu alvast het programma. Daar is te zien wanneer de eerder genoemde artiesten optreden, maar bijvoorbeeld ook Typhoon, Suzan & Freek en Milow. Van 23:00 tot 23:30 uur uur zendt NPO3 'Artiesten voor de Vrijheid 2021' uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: