zondag, 23. mei 2021 - 14:22 Update: 23-05-2021 14:33

Explosief aangetroffen voor winkel in Breda

Foto van EOD | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

In de nacht van zaterdag op zondag is er in Breda voor een winkel aan de Baliëndijk een explosief aangetroffen. Dit meldt de politie zondag.

Anonieme melder

'Er werd zondag om 00.40 uur gebeld door een anonieme melder dat er een explosief tegen een winkel geplaatst was. Meerdere politie-eenheden werden naar de locatie gestuurd mede door dat er in oktober van het vorig jaar een soortgelijk incident had plaats gevonden bij dezelfde zaak', aldus de politie. 

Explosief tegen rolluik geplaatst

Ter plaatse bleke er inderdaad iets tegen het rolluik geplaatst te zijn. De omgeving werd afgezet en een explosievenspecialist van de politie spoedde zich naar de winkel. Op zijn verzoek werd de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) gewaarschuwd. Deze heeft het pakket verwijderd.

Onderzoek

In de tussentijd werd door de recherche een onderzoek opgestart. Forensische en tactische rechercheurs kwamen ter plaatse om onderzoek te doen. Het onderzoeksteam kan de hulp van mogelijke getuigen goed gebruiken en zij worden verzocht contact op te nemen met de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):