dinsdag, 29. juni 2021 - 20:15 Update: 29-06-2021 20:23

Man (50) en vrouw (31) opgepakt in onderzoek levensdelicten Lieshout en Amsterdam

Foto van bewaarder in gevangenis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam/Lieshout

Afgelopen zaterdagmiddag heeft een arrestatieteam van de politie in Amsterdam een 50-jarige man en een 31-jarige vrouw zonder vast woonadres aangehouden. In de woning trof de politie ook de overleden 65-jarige bewoner aan. 'Het aangehouden tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij levensdelicten in Lieshout en Amsterdam', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagmiddag.

Lieshout

De zaak begon op 11 juni in Lieshout. Op deze dag vonden de zoons van Willem van der Willigen hun vader dood in zijn huis op een landgoed aan de Eksterlaan in Lieshout. Nader onderzoek wees uit dat de 70-jarige man door een misdrijf om het leven was gekomen en al geruime tijd in de woning lag.

Verdachten

In het onderzoek kwam de recherche op het spoor van twee verdachten. Deze personen hadden grote geldbedragen opgenomen van de rekening van het slachtoffer en waren op camerabeelden van een pinautomaat te zien. Verder onderzoek van de recherche was gericht op het achterhalen van de verblijfplaats van deze verdachten en het onderzoek naar hun betrokkenheid bij het overlijden van Van der Willigen. Beide verdachten zijn geen bekenden van justitie.

Amsterdam

Dit onderzoek wees uit dat de twee in mei en juni hun intrek hadden genomen in diverse hotels in het centrum van Amsterdam. In de hoofdstad vond de politie ook de auto van Willem van der Willigen in de parkeergarage van een hotel. De verdachten hebben in Amsterdam ook in verschillende woningen verbleven. Waaronder in de woning van een 65-jarige man aan de Tollensstraat, iemand die hun onderdak bood.

Misdrijf

Op basis van onderzoeksinformatie ging de politie zaterdag de woning aan de Tollenstraat binnen. Naast de twee verdachten werd daar ook de overleden 65-jarige bewoner aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De precieze toedracht van beide zaken wordt nader onderzocht.

Voorarrest

'De verdachten zitten in beperkingen en zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee nog zeker twee weken langer vast blijven zitten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 70-jarige man in Lieshout ene de 65-jarige man in Amsterdam', aldus het OM.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: