dinsdag, 27. juli 2021 - 20:34 Update: 27-07-2021 20:41

Explosie pand Den Bosch, EOD verwijdert 2e niet ontploft explosief

eod-pak-explosief
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Bosch

Bij een pand op het Kapelaan Koopmansplein in Den Bosch is in de nacht van maandag op dinsdag een explosief ontploft. 'De explosie richtte in de directe omgeving veel schade aan', zo meldt de politie dinsdag.

Veel schade

'De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een tweede aangetroffen niet ontploft explosief verwijderd en meegenomen voor onderzoek', aldus de politie. Bij de explosie zijn geen gewonden gevallen. Wel is in de nabije omgeving van het pand schade aangericht. De recherche doet onderzoek naar dit incident.

Materiële schade

Iets voor 02.30 uur vannacht werden bewoners aan het Kapelaan Koopmansplein opgeschrikt door een explosie. De buurtbewoners werden daarop door de veiligheidsdiensten in veiligheid gebracht. 

Twee explosieven

Bij het pand werden 2 explosieven aangetroffen, waarvan er één is afgegaan. Hierbij werd vooral buiten materiële schade aangericht. Het explosief vernielde onder andere 5 auto’s die vlakbij het pand geparkeerd stonden.

EOD

De EOD heeft ter plaatse onderzoek gedaan en heeft het explosief dat niet is ontploft voor aanvullend onderzoek meegenomen. Na dit onderzoek konden de buurtbewoners weer terug naar hun eigen woning.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):