zondag, 8. augustus 2021 - 13:39 Update: 08-08-2021 13:51

Politie: 'Mogelijk verkeerde man ontvoerd in Cruquius: € 15.000,-- beloning'

vito-bus-rood
Foto: Politie
Cruquius

Het onderzoeksteam van de politie, dat de ontvoering onderzoekt van een 56-jarige man uit Hoofddorp afgelopen donderdagavond rond 18.00 uur op de Spaarneweg in Cruquius, houdt er rekening mee dat de daders zich vergist hebben in de persoon die zij hebben ontvoerd. Dit meldt de politie zondag.

Rode Mercedes Vito busje

Donderdagavond kwamen rond 18.00 uur meerdere meldingen binnen van een mogelijke ontvoering aan de Spaarneweg in Cruquius. Een 56-jarige man uit Hoofddorp zou daar door een aantal personen uit een auto zijn getrokken. Hij werd meegenomen in een rode Mercedes Vito-bus voorzien van imperiaal die vervolgens wegreed in de richting van de N201. Het onderzoek naar de ontvoering van de 56-jarige Hoofddorper is in volle gang. Het TGO (Team Grootschalige Opsporing) doet er alles aan om de Hoofddorper terug te vinden.

Motief ontvoering onduidelijk

'Uit het onderzoek van het TGO is tot nu toe gebleken dat er geen enkele aanwijzing is dat de ontvoerde man deel uit maakt van het criminele circuit. Het is op dit moment dan ook niet duidelijk wat het motief is van de ontvoering', aldus de politie. Alle eerder aangehouden verdachten zitten nog vast. Het TGO vermoedt dat behalve deze 6 mannen, nog meerdere verdachten betrokken zijn bij deze ontvoering.

Beloning van € 15.000,-

Vanwege de ernst van dit delict looft het Openbaar Ministerie een beloning uit van € 15.000,-- voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: