zaterdag, 21. augustus 2021 - 21:38 Update: 22-08-2021 11:00

Twee gewonden bij schietpartij in Delfzijl

Hulpverleners ontfermen zich over slachtoffer
Foto: MV
Hulpdiensten ter plaatse
Foto: MV
Delfzijl

Bij een schietpartij in Delfzijl zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend.

Slachtoffers gevlucht

Omstreeks 20.15 uur werden twee personen beschoten voor een woning aan de Wendakker. Het gaat om 32-jarige man en 39-jarige man. Beiden sloegen op de vlucht. Eén vluchtte de achtertuin van een woning in en de andere ging er achter in een auto vandoor.

Eerste hulp

Nadat de politie, ambulancedienst en traumahelikopter ter plaatse waren, kwam het tweede slachtoffer terug. Hij stapte uit de auto en liep op de hulpverleners af. Hier zakte hij door letsel aan zijn been in elkaar. Het andere slachtoffer dat zich in een tuin had verstopt kreeg ook eerste hulp van de hulpverleners. 

Ziekenhuis

Beiden slachtoffers zijn vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek gestart. Voor zover bekend is er geen verdachte aangehouden. 

Recherche- en forensisch onderzoek

Direct na het schietincident is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met de slachtoffers en getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: