donderdag, 26. augustus 2021 - 13:29

Bejaarde man overvallen in woning

Foto van politieauto in het donker
Foto: Archief MV
Winschoten

Een 81-jarige man is woensdagavond 25 augustus in zijn woning aan de M.A. de Ruyterlaan overvallen door een nog onbekende man. Het slachtoffer is bedreigd met een wapen en de verdachte ging er na de overval te voet vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer deed tegen 20.00 uur de deur open voor een man, die zei het slachtoffer te kennen. Deze man stapte na het openen van de deur, direct de woning binnen en bedreigde het slachtoffer met een wapen. De verdachte maakte een geldbedrag buit. Na de overval ging de verdachte er te voet vandoor. Het slachtoffer is na de overval gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Signalement verdachte

Het slachtoffer alarmeerde direct na de overval de politie. Op basis van het signalement is er gisteravond een Burgernetmelding uitgegaan. De verdachte droeg op het moment van de overval een zwarte broek en jas, een zwarte muts. Ook had hij zwarte gezichtsbedekking voor zijn neus en mond zodat alleen zijn ogen zichtbaar waren. Hij had een zwarte rugzak bij zich. De verdachte is ongeveer 1,75 meter lang en heeft bruine ogen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: