maandag, 20. september 2021 - 19:40

Nieuwe aanhoudingen voor wapenbezit op Urk

agenten-uniform
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Urk

De politie verrichtte het afgelopen weekend nieuwe aanhoudingen in het onderzoek naar wapenbezit van jongeren op Urk. Aanleiding is de publicatie van foto’s op Internet van jongeren in Nazi-uniformen. Dinsdag 14 september verrichte de politie diverse doorzoekingen in meerdere woningen op Urk na een melding van verboden wapenbezit en hielden agenten eerder de vermoedelijke 19-jarige eigenaar uit Urk aan.

Aanhoudingen

Na het weekend van 11 en 12 september verschenen er foto’s op internet van jongeren gekleed in Nazi-uniformen op straat op Urk. Geruchten gingen rond dat het ging om een coronaprotest, maar uit het onderzoek is dit tot dusverre niet gebleken. Op de foto’s zijn meerdere vuurwapens te zien. Daarom heeft de politie doorzoekingen gedaan in woningen van de betrokkenen. In één van de woningen werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. De vermoedelijke eigenaar, een 19-jarige man van Urk, werd op 14 september aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen.

Vrijdag 17 september hield de politie een tweede verdachte (20) aan. Zaterdag 18 september zijn nog twee verdachten van 18 en 19 jaar aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Urk en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ze worden nog verdacht van verboden wapenbezit. De politie sluit ook nu nog meer aanhoudingen voor wapenbezit niet uit.

Nazi-uniformen

Het OM besluit op een later moment of er vervolging ingesteld wordt tegen de betrokkenen voor het dragen van de Nazi-uniformen in combinatie met gedrag en uitingen.

Categorie:
Provincie: