woensdag, 6. oktober 2021 - 15:12 Update: 06-10-2021 17:23

Na prullenbakbrand aangehouden Ossenaar ook verdacht van schoolbranden

donker-zwaailicht-blauw-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oss

De 22-jarige man die vorige week donderdag 's morgens in Oss werd aangehouden voor het in brand steken van een prullenbak, wordt verdacht van meerdere brandstichtingen in Oss. 'De verdachte is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij nog zeker twee weken langer in de cel blijft', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten.

Branden basisscholen

'De man zou naast de prullenbakbrand ook verantwoordelijk zijn voor brandstichting bij een basisschool aan De Vlasakkers op 25 september en brandstichting bij een basisschool aan de Koornstraat op 29 september', aldus het OM.

Verder onderzoek nodig

Onder meer op basis van telefoongegevens denkt het OM dat de juiste verdachte in beeld is, maar verder onderzoek is noodzakelijk. Persofficier van justitie Janine Kramer: ‘Zeker bij branden gaat veel bewijs verloren en dat maakt dit soort onderzoeken ook zo lastig.’ Er worden nog sporen ingestuurd naar het NFI en de verdachte wordt verhoord. Het gaat om een bekende van de politie. Ook is de man bekend bij hulpverleningsinstanties. Woensdag 13 oktober staat hij opnieuw voor de rechter.

Categorie:
Provincie: