vrijdag, 8. oktober 2021 - 14:00 Update: 08-10-2021 20:04

Aanhouding voor betrokkenheid bij dood vrouw op parkeerterrein Eemnes

Foto van forensisch onderzoek bij auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eemnes/Hilversum

Donderdagavond heeft de politie het levenloze lichaam aangetroffen van een vrouw op het parkeerterrein van een hotel langs de A1 bij Knooppunt Eemnes. 'De vrouw bevond zich in een aldaar geparkeerde Volkswagen Polo. We houden rekening met een misdrijf en zijn op zoek naar getuigen', zo meldt de politie vrijdagmiddag.

Vermist

'Het slachtoffer is een 34-jarige vrouw uit Heerlen. Zij werd sinds afgelopen week vermist. Forensisch en tactisch rechercheurs van de politie doen momenteel onderzoek onder meer rondom het parkeerterrein', stelt de politie. 

Reconstructie

Het politieonderzoek wordt gedaan om te reconstrueren wat er is gebeurd en onder welke omstandigheden de vrouw is overleden en of er sprake is van natuurlijk overlijden of een misdrijf. De politie houdt rekening met dit laatste. De politie heeft nog veel vragen. Hoe lang stond de auto al geparkeerd? Is de auto nog ergens anders gezien? Is de vrouw in het voertuig overleden? 

Aanhouding

De politie verrichtte in de loop van de dag een aanhouding. Een 34-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 34-jarige vrouw uit Heerlen. Zijn rol en betrokkenheid wordt nader onderzocht.

Oproep politie

'Wij zoeken extra informatie en getuigen die iets gehoord of gezien hebben of wellicht beschikken over (dashcam)camerabeelden. De parkeerplaats bevindt zich in een bosrijk gebied, met veel wandelaars en -later op de avond- gasten van het aanwezige restaurant of hotelbezoekers', aldus de politie.

Categorie:
Provincie: