vrijdag, 8. oktober 2021 - 20:25

Exploderende gasflessen bij brand in Amsterdam

Foto van brandweerwagen | MV
Foto: MV
Amsterdam

De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag massaal uitgerukt naar een brand aan de Westpoortweg in het Westelijk havengebied in Amsterdam. Om 12:30 uur kwamen de eerste meldingen binnen op de meldkamer. Er is niet veel later opgeschaald naar Grip1 in verband met de omgeving. De rookontwikkeling was in de verre omgeving te zien.

Op het terrein van de stadsnomaden was brand uitgebroken in een opslagplaats voor gasflessen. De Gezamenlijke Brandweer Amsterdam was snel ter plaatsen gezien de locatie van het Veiligheidscentrum. De caravans, schuren en containerwoningen stonden dicht tegen elkaar aan waardoor de brand snel over kon slaan. Exploderende gasflessen zorgden voor knallen die in de omgeving hoorbaar waren. De waterwinning was niet mogelijk op het terrein zelf. Met brandweerslangen moest een lange afstand overbrugd worden om te voorzien in watertoevoer.

Rond 15:30 uur was de brand onder controle. Zeven tot tien personen kunnen niet terug naar hun woning. Voor deze bewoners is opvang geregeld. Er zijn geen gewonden gevallen bij dit incident.

Vanwege de dicht op elkaar geplaatste objecten moest er een kraan komen om de gebouwen uit elkaar te halen. Zo kon de brandweer voldoende blussen en er voor te zorgen dat de brand niet weer gaat oplaaien. Naar de oorzaak van de brand wordt nog verder onderzoek gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: