woensdag, 27. oktober 2021 - 17:49 Update: 27-10-2021 17:53

Oud-medewerker Rijkswaterstaat vervolgd door OM voor omvangrijke fraude

factuur-geld-biljetten-btw
Foto: Archief EHF/ foto bewerkt ter illustratie
Zutphen

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland vervolgt een oud-medewerker van Rijkswaterstaat voor valsheid in geschrifte, verduistering en oplichting gepleegd in de hoedanigheid als ambtenaar. 'De man staat hiervoor op 4 november terecht voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Zutphen', zo meldt het OM woensdag.

2 miljoen euro 

Tegen de man is in 2019 aangifte gedaan door Rijkswaterstaat. De man zou Rijkswaterstaat vanaf 2012 tot 2019 benadeeld hebben voor een bedrag van ongeveer 2 miljoen euro.

Valse facturen geaccordeerd

De man was vanuit zijn functie bevoegd om opdrachten te verstrekken en facturen hiervoor te accorderen, zodat deze door de administratie betaald werden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de periode 2012-2019 een grote hoeveelheid valse facturen heeft aangemaakt en deze heeft laten uitbetalen. 

Vier verdachten ontvingen ook geld

Deze betalingen werden gedaan aan de verdachte zelf en aan andere personen, die hij op deze wijze financieel ondersteunde met geld van Rijkswaterstaat. Vier ontvangers van geld zijn ook als verdachte in het onderzoek aangemerkt. De officier van justitie zal later een beslissing nemen over eventuele verdere vervolging van deze personen.

Categorie:
Provincie: