donderdag, 4. november 2021 - 13:49

Derde verdachte aangehouden voor handel in valse QR-codes

qr-code-smartphone
Foto: Pixabay/geralt
Amsterdam

De politie heeft in Amsterdam drie doktersassistenten aangehouden die worden verdacht van handel in gefraudeerde vaccinatieregistraties. 'De drie vrouwen zijn dinsdag en woensdag aangehouden nadat de politie in een lopend onderzoek naar verdovende middelen stuitte op deze specifieke handel', zo meldt de politie donderdagmiddag.

Tientallen vervalste vaccinatiebewijzen verstrekt

De 30-jarige vrouw, een 31-jarige vrouw en een 52-jarige vrouw uit Amsterdam werken  in een artsenpraktijk in Amsterdam als doktersassistenten. 'Uit onderzoek blijkt dat de vrouwen tientallen mensen hielpen aan een vaccinatiebewijs zonder dat deze mensen daadwerkelijk een prik kregen. Hiervoor ontvingen de vrouwen een geldbedrag van tussen de 500 en 1000 euro per vaccinatiebewijs', aldus de politie. 

Stempels van dokterspraktijk

Door deze frauduleuze invoer in het registratiesysteem was het mogelijk voor mensen om een QR-code te ontvangen en een ingevuld vaccinatiepaspoort met stempels van de dokterspraktijk. De politie doet verder onderzoek naar de tientallen klanten die een gefraudeerde “registratie” gekocht hebben.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: