woensdag, 17. november 2021 - 18:06

Schoolpersoneel wil snel boostervaccinatie

vaccinatie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Het aantal coronabesmettingen op lagere scholen in het hele land loopt snel op zo blijkt uit cijfers van het RIVM. Het lijkt opnieuw een broeinest voor het virus dat zich gemakkelijk onder kinderen verspreidt.

Op veel scholen houden onderwijzers en ondersteunend personeel hun hart vast en berijden massaal thuisonderwijs voor of zijn er inmiddels al weer mee opgestart omdat veel kinderen alweer verplicht thuis in quarantaine zitten.

Er wordt inmiddels veel gesproken over een boostervaccinatie voor onder ander het ziekenhuispersoneel en politie. Maar wat veel leraren niet begrijpen dat hun niet op deze voorrangslijst staan voor een extra snelle derde vaccinatie. Sommige leraren lopen zelfs nog rond met alleen een Janssen-vaccinatie. Schoolpersoneel maakt zich landelijk dan ook grote zorgen dat ze zelf besmet raken en ziek worden. Aangezien het onderwijs al kampt met een een tekort aan leraren, komt het thuisonderwijs ook onder druk te staan als het virus met dit tempo om zich heen blijft slaan.  

Categorie:
Provincie: