zaterdag, 20. november 2021 - 9:51 Update: 20-11-2021 9:55

Man rijdt in op groep mensen. Agent gewond

Groep keert zicht tegen politie
Etten Leur

Vrijdagavond is een man vermoedelijk opzettelijk ingereden op een man en politieagenten op de Markt in Etten-Leur. Hij is aangehouden. Een politieagent is hierbij gewond geraakt aan haar hand.

Rond 23.20 uur ontving de meldkamer een melding van een vechtpartij op de Markt waarbij mogelijk ook iemand aangereden zou zijn. Ter plaatse worden de agenten aangesproken door een man die aangeeft dat er net een auto bewust op hem was ingereden maar hij op tijd kon weg springen. De auto zou weggereden zijn richting de Oude Bredaseweg. De agenten rijden naar die locatie en zien daar een voertuig staan die voldoet aan de omschrijving en zichtbaar beschadigd is. Het voertuig komt de politieauto tegemoet en begint sneller te rijden. Het voertuig stopt niet voor de politieauto maar rijdt er tegenaan.

Een agent springt uit zijn voertuig en rent naar de auto van de 25-jarige verdachte uit de gemeenten Halderberge. Hij haalt de man uit de auto en ruikt meteen een sterke alcohollucht waardoor het vermoeden ontstaat dat de man onder invloed is. De eerste blaastest bevestigde dit vermoeden en gaf een positieve uitslag. De man is aangehouden en meegenomen naar een politiecel.

Bij het opnemen van de verklaringen na het incident bleek dat de verdachte zich eerder die avond misdragen had. Hij zou een glas hebben gegooid en iemand sprak hem daarop aan. Daaruit ontstond een conflict en de verdachte in zijn auto zou toen bewust op de ander hebben ingereden. Hierbij heeft hij ook diverse goederen op omliggende terrassen geraakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: